Pancar Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 3 orta boy pancar
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ceviz içi
- Tuz
Pancar Salatası Nasıl Yapılır?
- Pancarları arınıp su dolu bir tencereye alın. Pancarlar yumuşayana kadar takribî 25 dakika haşlayın.
- Suyu süzüp pancarların kabuğunu soyun. Rendenin kocaman yanıyla rendeleyip bir kaseye alın. Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın.
- Tuzla tatlandırın. Sosu pancara ilave edip iyice karıştırın. Üzerine ceviz parçaları serpiştirin.
- Kırmızı pancar salatasını, basitçe hazırlanan maklubenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pancar Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Pancarı paklerken ayırdığınız yaprakları gizleyin. Daha sonra haşlayarak börek ve köftelerin içinde kullanabilirsiniz.
- Temizlediğiniz pancar saplarını ise kapalı bir kapta muhafaza edin. Pancar saplarını turşu üretiminde lezzet vermesi için kullanabilirsiniz.
- Haşlama operasyonunun kısa sürmesi için, düdüklü tencerede pişirmesi seçim edebilirsiniz.
- Kabuklarını cetmek için pancarların yumuşamasını bekleyin. Böylece daha basit bir biçimde temizleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Pancar Salatası Kaç Kaloridir?
Pancar salatasının bir porsiyonu, takribî 40 kaloridir. Kısa zamanda hazırlanan bu tarifi, perhiz listelerine ilave ederek öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.
Ana yemeklerin yanında servis edilen salata tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, bedenin demir lüzumunu karşılamasıyla öğrenilen yeşil mercimek salatasına göz atabilirsiniz.