Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %0,48
Pancar Çorbası

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 1 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1.5 litre su
  • Tuz
  • Kruton ekmek

Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Pancarların kabuğunu ceddip ufak parçalar biçiminde doğrayın. Kıyılmış soğan ve pancarı tencereye alıp soteleyin. Pancar rengini vazgeçmeye başlayınca suyu ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ilave edip ocaktan alın. Ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Usulca ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Çorbayı 10 dakika daha pişirin. Kruton ekmeklerini ilave edip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın