Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Pamukkale Pastası

Pamukkale Pastası

Pamukkale Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su kadehi süt kreması 

Krema için:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao

Pamukkale Pastası Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta 5 yumurta, un ve toz şekeri çırpın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip soğutun.
  • Kremayı hazırlamak için; süt, pirinç unu, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakaoyu tencereye alın. Aralıksız karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyan tatlıdan minik parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp hafifçe bastırın ve kakaolu kremaya daldırıp servis tabağına dizin.
  • Süt kremasını mikserle çırpın. Tatlıların üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın