4 adet yumurta – sarısı ve beyazı parçalamış
1 su kadehi toz şeker
½ su kadehi ayçiçek yağı
¼ su kadehi sıcak su
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
1 su kadehi buğday nişastası
1 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
Pudra şekeri
Toz tarçın
Yumurtalarınızın sarılarını ve beyazlarını iki değişik karıştırma kabına ayırın.
Ardından toz şekerin yarısını yumurta sarılarınızın üzerine ilave edip bir çırpma teliyle çırpın.
Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Çırpmaya devam ederek sıcak suyu ilave edin ve yumurtaları pişirmeden süratlice çırpın.
Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp karıştırmaya devam edin.
Bir süzgeç desteğiyle buğday nişastası, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edip bir çırpma teli desteğiyle iyice karıştırın.
Yumurta beyazlarının üzerine bir tutam tuz ilave edin ve bir mikser desteğiyle çırpın.
Kalan toz şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
Ardından yumurta beyazlı karışımı öteki karışıma ilave ederek bir spatula desteğiyle dışardan içeriye doğru karıştırın.
Yağladığınız büyük kek kalıbınızın içerisine hazırladığınız kek harcınızı dökün ve 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kekinizi fırından çıkartıp hafif soğutun ve ters çevirip iyice soğutun.
Bir karıştırma kabında pudra şekeri ve toz tarçını karıştırın.
Ardından bir süzgeç desteğiyle kekinizin üzerine dolaştırın.
Dilimleyerek servis edin.