Yumurta sarılarını ve beyazlarını farklı kaplara kiralım.
Yumurta beyazlarına bir fiske tuzlu koyup takriben 5 dk çırpın mikser ile şekerin yarısını yumurta beyazlarına koyup mikserle çırpın.
Baya köpürüp katılaşana dek şekerin öteki yarısını ise yumurta sarısına döküp mikserle çırpın köpürene değin.
Ağır Ağır sıcak suyu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Kakao hariç öteki tüm malzemeleri ek edin.
Yumurta beyazını da yavaş yavaş spatula yardımı ile harca ekleyip karıştırın.
Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölüp kaplara bölüştürün.
Birine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin, kek kalıbını uygun bir şekilde yağlayıp 1 kepçe beyaz hamurdan, 1 kepçe kakaolu hamurdan ekleyin üst üste ortadan.
170 derece ısıtılmış fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim.