Pamuk Gibi Tarçınlı Cevizli Bayatlamayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
5 büyük yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
200 ml süt kreması veya süt (1 su bardağı)
2 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı dolusu tarçın (arzu edilirse)
2 avuç iri kıyılmış ceviz (arzu edilirse)
1 avuç dolusu damla çikolata (arzu edilirse)
Pamuk Gibi Tarçınlı Cevizli Bayatlamayan Kek Tarifi Yapılışı
İlk önce yumurtalar ve şeker, el mikserinin en hızlı bölmesinde, beyaz bir krema halini alıp, kabarana kadar iyice çırpılır eğer çok iyi çırpılırsa kek de kesinlikle yumurta kokusu olmaz.
Daha sonra vanilya, tarçın, sıvı krema ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
En son ayrı bir kapta un ve kabartma tozu karıştırılır ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş eklenir.
Mikser yardımıyla homojen kıvamda bir hamur olana kadar tekrar çırpılır.
Arzu edilirse ceviz ve damla çikolatalar da eklenip, bir spatula ile karıştırılır.
Kek kalıbının her yeri çok iyi bir şekilde margarin ile yağlanır ve her yerine gelecek şekilde un serpilir (un serpmek, kekin kalıba yapışmasını engeller).
Kek hamurunun yarısından biraz fazlası, yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
Geri kalanına kakao ve iki kaşık süt eklenir ve tekrar çırpılır. Kakaolu karışımda kalıba eklenir.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. İlk 40 dk kesinlikle fırının kapağı açılmaz.
Süre sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekimiz kesinlikle ağır ağır pişmelidir. Afiyet olsun 👩🏻🍳🧁🥳.