Pamuk Gibi Kekiyle Çatlamadan Kırılmadan Elmalı Kek
Pamuk Gibi Kekiyle Çatlamadan Kırılmadan Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 vanilin
1 kabartma tozu
2 su bardaktan 2 parmak yetersiz un
3 adet büyük doruk elma
1 dere bardağı şeker
1 akarsu kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Pamuk Gibi Kekiyle Çatlamadan Kırılmadan Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim aygaza alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen elmalara şeker ilave edelim eriyince tarçın ilave edip aygazin altını kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp ince tabaka halinde yayalım.
daha sonra kek için yumurta ve şekeri dürüstçe çırpalım üzerine süt kabartma tozu vanilin ve unu ilave edelim.
Ben portakal kabuğu rendeledim isteğe yan rendeleye bilirsiniz bu kek harcını elmalı harcın üzerine yayalım ve tepsiyi iki defa tezgaha tıklayalım .
Havası gitsin sonradan 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirelim pişen keki soğumasını beklemeden üzerine yağlı kağıt örtüp zıt çevirelim .
Elmalı harcın üzerindeki yağlı kağıdı kaldıralım ve rulo olacak şekilde saralım servis tabağına alalım soğuduktan daha sonra pudra şekeri ilave edelim ve servis edelim sağlık olsun ❤️😋.