Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,62
  • BIST
    %0,87
Palavracı Medovik

Palavracı Medovik

Palavracı Medovik Tarifi İçin malzemeler

Pandispanyası için

  • 210 g un
  • 100 g darı nişastası
  • 170+170 g toz şeker
  • Bir fiske tuz
  • 9 yumurta
  • 1/2 çay kadehi sıcak su

Kreması için

  • 3 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı un Tepeleme
  • 2 yemek kaşığı nişasta Tepeleme
  • 3/4 su kadehi toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı labne Ya da maskarpon peynir
  • 1 koli köpürtülmüş ham krema veya krem şanti
  • 2 koli vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi İsteğe bağlı

Ara katlar için

  • Krem şanti ve meyve çeşitleri

Üzeri için

  • 1 koli sade bisküvi 

Palavracı Medovik Nasıl Yapılır?

@turkuazkitchen
17.4 bin takipçi
Betül tunç 

  • Pandispanyayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Yumurta aklarına bir fiske tuz atıp takribî 1 dakika kadar mikserle çırpın. 
  • Ardından 170 g toz şekeri, birer yemek kaşığı olacak biçimde yavaş yavaş ilave edip takribî 4-5 dakika süresince traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın. Daha sonra kalan 170 g toz şekeri, yumurta sarılarına ilave edip mayonez kıvamına gelene dek çırpın. Mayonez kıvamına gelince sıcak su ilave edip hemen tekerrür karıştırın.
  • Yumurta sarılarını, aklarına ilave edip ağır ağır karıştırın. Son olarak un ve nişasta eleyerek pandispanya harcına ilave edin ve iyice karışana dek yeniden bir tahta kaşık dayanağıyla yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra çevreyi yağlı kağıtla çevrelenmiş kelepçeli kek kalıbına alarak 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kremayı hazırlamak için; ilk olarak süt, yumurta sarısı, un ve nişastayı ocakta katı bir hal alana dek çırparak pişirin. Daha sonra içerisine yarım su kadehi toz şeker ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne ve vanilya ilave ederek soğumaya vazgeçin Bu esnada sık sık mikserle çırpın.
  • İyice soğuyan kremaya son olarak köpürtülmüş krema ilave edip karıştırarak 25-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Pastayı hazırlamak için; soğuyan pandispanyayı bıçakla üç denk kata dağılın. İlk katı uygun bir tabağa alıp üzerine iyice soğumuş kremadan sürün ve onun da üzerine isteğe göre meyveler yerleştirin. Değişik katı koymadan evvel kekin üzerine krem şanti sürüp meyvelerin üzerini kapatın. Bu biçimde üç katı tamamlayın.
  • Etrafını ve üzerini evvel krem şantiyle, daha sonra da rondodan geçirdiğiniz bisküviyle kaplayın. İyice soğuduktan sonra istenilen biçimde süsleyerek servis yapın.

Beyaz çikolatalı pandispanya topları tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın