Öncelikle kivileri yanlarından kesin. Orta kısımdan da ikiye ayırın.
Tahta çubukları kivilere paylaştırın.
Bu tarifi kivi yerine muz kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.
Buzlukta en az 1 saat kadar dondurun.
Çikolataları benmari usulü eritin. İyice donan kivileri biçimde görüldüğü gibi çikolataya bulayın.
Hemen süratli bir biçimde bulamanız yeterli olur. Zira çikolatanın içinde çok fazla bekletirseniz kalın bir katman olur.
İnce olması daha makul. Fırın kağıdı serili düz bir zemine yerleştirin.
Bu biçimde daha kolay çıkarabilirsiniz. Ben fırın ızgarasına koyduğum için azıcık yapıştı zira. Azıcık donmasını bekleyip tekerrür buzdolabına koyun. İyice dinlenince harcayabilirsiniz. Afiyet olsun.