10 yemek kaşığı toz şeker damak tadına göre artabilir
1 litre süt
1 koli vanilya
Üzeri için:
Çilek ve çilekli jöle
Palavracı Cheesecake Nasıl Yapılır?
İlk evvel petibör bisküviyi iyice ezip toz hale getirin. Tereyağını bir tavada eritin ve yarım çay kadehi süt ile beraber toz hale getirdiğiniz bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın.
Hazır ettiğiniz bisküviyi kelepçeli bir kalıbın içine döküp kaşığın tersi ile bastırın ve buzdolabına alıp muhallebiyi hazır edene kadar dinlendirin.
Muhallebili irmik için, bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyup devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 koli vanilyayı ilave edip tel mikser ile 2 dakika karıştırın. Daha sonra buzdolabından aldığınız kalıptaki bisküvinin üzerine dökün.
Son olarak çilekleri doğruyoruz, jöleyi kolinin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayıp çilekleri dizdiğimiz tatlınının üzerine döküp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Afiyet olsun.