Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,33
  • ALTIN
    %0,53
  • BIST
    %-1,33
Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

Palamut Buğulama Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 8-10 dilim palamut
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Limon dilimleri
  • 1 kavanoz domates sosu veya 2-3 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber

Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

  1. Tavada palamut buğulama için öncelikle dilimlenmiş palamutlarımızın üzerlerindeki kanın gitmesi için 5-10 dakika kadar soğuk suda bekletelim.
  2. Ardından palamutlarımızı kibarca yıkayalım, suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
  3. Üzerine zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, karabiber ve pul biberi ilave ederek hoşça karıştıralım. Dilerseniz bu biçimde birkaç saat bekleterek balıklarınızı marine edebilirsiniz.
  4. Soğanlarımızın kabuklarını atayalım ve piyazlık olacak biçimde doğrayalım.
  5. Uygun bir tavaya akışkan yağı alalım, üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları ilave ederek kavuralım.
  6. Pembeleşen soğanların üzerine domates sosunu ilave edelim ve karıştıralım. Şayet domates sosu kullanmak istemezseniz 2-3 adet domatesi rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  7. Kaynayan sosumuzun üzerine tuz, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
  8. Kaynayan sosun üzerine palamutları yan yana dizelim.
  9. Kapağını kapatalım ve 4-5 dakika orta ateşte hakimiyetli bir biçimde pişmeye vazgeçelim.
  10. Vaktin sonunda maşa ile palamutları ters çevirelim ve tekerrür kapağını kapatarak 4-5 dakika daha pişirelim.
  11. Son olarak aralarına limon dilimleri yerleştirerek ocaktan alalım. Kısa müddette hazırlayabileceğiniz sebzeli tavada palamut buğulamamız servise hazır. Afiyet olsun!

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır