Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %-1,33
Palamut Buğulama Enfes Lezzet

Palamut Buğulama Enfes Lezzet

Tarifin Öyküsü

Palamut Buğulama Enfes Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet palamut balığı
  • 3_4 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2_3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu varsa
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet dilimlenmiş limon

Palamut Buğulama Enfes Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balığı hoşça arınıp soğuk suda 5_10 dakika bekletip yıkayın.
  2. Suyunu süzdürün. Dikkatlice dilimleyin. Derin bir kaseye alın.
  3. Üzerine marinenin tam malzemelerini karıştırıp balıkların üzerine döküp hoşça karıştırın.
  4. İsterseniz bu biçimde birkaç saat buzdolabında bekleterek marine edebilirsiniz.
  5. Tavaya akışkan yağ alın.
  6. Soğanı piyazlık biçimde doğrayıp ilave edin.
  7. Sarımsakları da doğrayıp ilave ediyoruz. İyice kavurup küp küp doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
  8. Kaynayan sosun içine tuz, maydanoz ve dereotu doğrayıp ilave edip karıştırın.
  9. Marine olmuş balıkları yan yana diziyoruz.
  10. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
  11. Kapağı açıp balıkları maşa ile ters çevirip aralarına dilimlenmiş limonlari ilave edip kapağını tekerrür kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  12. Kısa müddet içerisinde hazırlayabileceğiniz palamut buğulama hazır servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır