Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Palamut

Palamut

Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy palamut
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 ufak kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 2 büyük domates varsa bir su kadehi kışlık domates rendeside olur
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı yağlı beğeniyorsanız artırabilirsiniz
  • Yarım çay kadehi su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Az toz biber
  • Az pul biber
  • 1 adet limon

Palamut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle palamutların içini arınıp yuvarlak doğrayalım .
  2. Soğuk tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  3. Büyük boy pilav tenceresinin dibine piyaz doğradığımız soğanı yayalım.
  4. Üzerine patatesleri atayıp yuvarlak doğrayıp soğanın üzerine dizelim.
  5. Palamutları pak yıkayıp patatesin üzerine dizip, biberleri millete millete doğrayıp üzerine yayalım.
  6. Sarımsağı, maydanozu doğrayıp ilave edelim.
  7. Domatesi rondodan sürükleyip akışkan yağla baharatları ve suyu ilave edip karıştırıp yemeğin üzerine dökelim.
  8. Limonun kabuğunu atayıp doğrayıp koyalım.
  9. Son olarak tereyağını koyup orta ateşte pişirmeye vazgeçelim.
  10. Suyunu sürükleyip yağını verene kadar pişirelim vasati yarım saatte pişiyor. patateslerinin pişip pişmediğini hakimiyet edelim. .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın