Malzemeler
Şerbeti için
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. İncir ve kayısıyı çok ince olacak biçimde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo biçiminde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı operasyonu uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.