1 çay kaşığı emilgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta
Krema için:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
Yarım kutu vanilya
300 gr dondurulmuş frambuaz
300 gr krem şanti
Özel Anneler Günü Pastası Nasıl Yapılır?
Kek hamuru için, verilen malzemeleri hamur kabında karıştırıp iyice çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kalp biçimindeki kalıbı hafif yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırına verip 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kremayı hazırlamak için süt, un, yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alın.
Aralıksız karıştırarak orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Frambuazları dondurucudan çıkarıp çözdürün.
Keki kalıptan çıkarıp bariz bir bıçakla enine 3 denk dilime kesin. Alt dilimin üzerini krema ile kaplayın.
Frambuazların yarısından çoğunu kremanın üzerine dizin. Frambuazların üzerini de krem şantinin yarısı ile kaplayın.
Kalan frambuazları blenderle ezip kalan çırpılmış kremşanti ile iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz pembe krema ile pastanın üzerini ve çevresini kaplayıp dilediğiniz biçimde süsleyin. Buzdolabında 2 saat bilave ettirip dilimleyerek servis yapın. Şefin Yorumu : BEYAZ PASTA İÇİN Her iki pastanın da hazırlanışı aynı. Ancak dikdörtgen pasta sade kremşani ile kaplanmış ve keki dikdörtgen kalıpta hazırlanmıştır. Frambuazlar pasta arasında kullanılmış. Afiyet olsun.