Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre su
  • 100 gr pirinç
  • 200 gr toz şeker
  • 5 gr safran
  • 100 gr gül suyu
  • 40 gr mısır nişastası
  • 10 gr kuru üzüm
  • 110 gr dolmalık beyaz fıstık
  • Süslemek için nar

Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış pirinci birkaç kere iyice yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dakika haşlayın.
  • Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkarın.
  • Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ilave edip karıştırın.
  • Zerde koyulaşınca ateşten alıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın.
  • Üzerlerini siyah kuru üzüm, beyaz fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın