Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Osmanlı Usulü Keşkül

Osmanlı Usulü Keşkül

Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Süslemek için

  • 3 çorba kaşığı file badem

Osmanlı Usulü Keşkül Nasıl Yapılır?

  • Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın.
  • Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Toz şeker ve hindistan cevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın