Yılbaşı hazırlıkları için değişik bir sunum Osmanlı Pilavı Tarifi ile sizlerleyiz. Bu ana yemek kıvamındaki pilava bayılacaksınız, Osmanlı mutfağından günümüze taşınan rakamlı ender yemek tariflerinden bir tanesi ile karşınızdayız. Lezzetli davet yemekleri hazırlamak istiyorsanız bir hafta evvel menüyü hazırlamanız gerekiyor ki hazırlıklarınızda tasarılı olsun, alışverişe çıkmadan beceriksiz malzemelerinizde emin olur müddet kaymatmeniz önlenmiş olur böylece. Birkaç gün evvelinden alışverişi hallederseniz daha az yorulmuş olursunuz. Zira yalnızca yemek hazırlamak değildir davetli ağırlamak, en ince detayına kadar işler sizi bekliyor, konutun pakliğinden yemeklerin sunumuna kadar tasarılama işi size kaldığı için tasarılı bir iş proğramı sizi kasvete düşmekten ve çok yorulmaktan alıkoyar, davet günü dinç ve hoş karşılayarak donakaltmalısınız bir konut sahibesi olarak.
Şayet menü mevzusunda karasızsanız yemek sitemizden misafirlerinizin beğeneceği yemek tariflerini basitlikle bulabilirsiniz. Bir tıkla suratlarca tarif bulabilir nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Osmanlı Pilavı Tarifi malzeme listesi ve yapılışına geçebiliriz, basit gelsin…
Köfte için
350 gram köftelik kıyma
1 tane yumurta
40 gram 1 fincan galeta unu
karabiber
kırmızıbiber
1 tane soğan kuru
Pilav için
350 gram 2 su kadehi pirinç
30 gram 2 yemek kaşığı
2 tane havuç
5 kök ıspanak
Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Bu karışımdan küçük küçük köfteler hazırlayın. Köfteleri asabi yağda kızartın. Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Yıkanmış pirinci ilave ettikten sonra kavurun. Üzerine 3 su kadehi su ilave edin ve pilav pişene kadar karıştırmadan bekleyin. Pişen pilavı ikiye ufalan. Havucu rendeleyin, ıspanakları ufak ufak doğrayın, her ikisini ayrı yerlerde soteleyin. İkiye bölmüş pilavın birini ıspanakla, değişiğini ise havuçla karıştırın. Bir kabın dibine kızartılmış köfteleri koyun. Üzerine havuçlu pilavı, en üste ıspanaklı pilavı yerleştirin ve bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.