Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Osmanlı Paluzesi

Osmanlı Paluzesi

Osmanlı Paluzesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su kadehi su
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1/2 yarım su kadehi nişasta
  • 1 su kadehi soğuk su
  • Birkaç tane fındık fıstık
  • 2 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Osmanlı Paluzesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fındık ve fıstıkları metal temas ettirmeden havanda kocamanca dövün.Parça kalsınki yerken ağzınızda çıtırtı vazgeçsin.
  2. 4 su kadehi su ile şekeri tencereye alın.
  3. Ortanın bira altındaki ateşte kaynamaya başlayın.
  4. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın. Deyimiyle mum alevi gibi.
  5. Bu arada 1 su kadehi soğuk su ile nişastayı çırpın. Kenara alın.
  6. Tekerrür ocaktaki şekerli suya dönerek 2 limonun suyunu ve bir limon kabuğu rendesini ilave edin.
  7. Fokurdatmadan 5 dakika daha bu biçimde pişirin.
  8. Yavaş yavaş nişastayı suyu ilave edin. Yavaş yavaş karıştırın.
  9. Ocak kısık olduğu için birden koyulaşmayacaktır.
  10. En son havanda kocaman hırpaladığını çerezleri ilave edip lezzetlerin karışması için iki dakika daha ocakta yakalayıp ocaktan alın.
  11. 4 servis kasesinde paylaştırın.
  12. Bir limondan ince dört ulusa dilim kesin ve her tarafını toz şekere bulayın.
  13. Paluzeyi ılıyınca buzdolabına kaldırıp tamamen soğutun.
  14. Üzerine limon dilimi koyup servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın