Merhaba E-Tarifler ekibi olarak bugün Türk mutfağının Osmanlı Baklavası Tarifi ile sizlerleyiz. Ola Ki de en baskı tatlı tarifi olan baklava sahiden herkesin yapabileceği bir tatlı değildir. O güzel tadı yakalamak için iyi bir tecrübe gerektirir .Öncelikle yufkaların fazla ince olması gerekiyor, buda emin bir deneyim ile orantılıdır.Hamuruna buğday unu kullanmanızı öneririm. Nişastada bugday nişastası olursa daha iyi netice çıkar. Baklavanın kıtır kıtır olmasını isterseniz harununa 1/2 limon suyu ilave edin, sonuç çok iyi olacaktır. Şüphesiz tereyağ kullanın. Kullanacağınız iç malzemenin taze olmasına dikkat edin. İmkanınız varsa hazırladığınız tatlı tepsini odun ateşi yanan fırında pişmesini sağlayın.
Osmanlı Baklavası Tarifini yerine getirmek fiilen emek istediğini giriş yazımızın başında belirttik. Mutfakta az önce yeniyim diyorsanız, tatlı tarifleri katagorimizde sizinde yapabileceğiz yüzlerce tarifimiz içinden 1 tane secebilirsiniz. Değil kendime güvenemiyorum diyorsanız sütlü tatlı tariflerimzde var. Kurabiye tarifleri katagorisinde beğendiğiniz pratik bir tanımlama mutlaka bulacaksınız. Kolay gelsin…
Malzemeler
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kilo süt
• 50 gr tereyağı
• 1 paket vanilya
• 1 dere bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yumurta,
• 5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 250 gr tereyağı İçi için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kg süt
• 50 gr. tereyağı
• Vanilya
1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
3- Ufak bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp tekrar tekrar konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üstüne sütle pişirilmiş iç dökülür.
4- Öteki parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üstüne yerleştirilir. Dikdörtgen ya da kare biçiminde kesilir.
5- Tavada eritilen kavgalı tereyağı,
baklavanın üstüne kaşık kaşık dökülür. Dargın fırına verilir. Fırından çıkınca üstüne bol pudra şekeri serpilir.
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve derece derece 1 kilo süt ek edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Baklava ateşten indikten daha sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.
7- Benzer hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.