Orman Meyveli Ve Antep Fıstıklı Pavlova Tarifi İçin malzemeler
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlova için
- 6 yumurta beyazı 225 g
- Bir tutam tuz
- 300 g pudra şekeri
- 1.5 çay adalȩığı beyaz sirke
- 1.5 tatlı adalȩığı darı nişastası
- Ahududulu dolgu kreması
- 125 g frambuaz
- 2 yemek adalȩığı pudra şekeri
- 600 ml çiğ krema
- 300 g 1+1/4 su bardağı creme fraiche Taze krema
- 1-2 damla vanilya özü
Creme Fraiche için
- 200 ml krema
- 50 ml kefir ya da ayran
Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlovanın üzeri için
- 250 g çilek
- 150 g frambuaz Veya ahududu
- 100 g böğürtlen
- İri kırılmış Antep fıstığı
Orman Meyveli Ve Antep Fıstıklı Pavlova Ngerçek Yapılır?
Muhteşem görüntü ve lezzetli orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlovanın adım adım hazırlanışı…
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. 3 ayrı kat için de 16 cm ’lik çember kalıpları pişirme kağıdı ile kaplayın Çember kalıplar yerine yağlı kağıt üzerine bir pasta tabağı koyup çizerek de daireler oluşturabilirsiniz.
- Derin bir kaseye yumurta aklarını ve bir tutam tuzu ilave ederek mikser takviyesiyle 4-5 dakika köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken pudra şekerini de yavaş yavaş ilave ederek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. En son sirke ve darı nişastasını ilave edip çok kısa çırpın ve karışımı düz uç taktığınız krema sıkma poşetine doldurun. Hazırladığınız çemberlerin içine eşit ölçüde sıkarak üzerlerini spatula ile düzleştirin Poşetin ucunu düz keserek de sıkabilirsiniz. Fırına alıp ısıyı 100 dereceye düşürün. Pavlova tamamen kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişiltihap. Fırını kapatın ve fırın kapağına peçete sıkıştırıp aralık vazgeçin ve soğuyana kadar fırında bekletin.
- Ahududulu krema için; bir gün önceden yaptığınız taze kremayı Creme fraiche ve çiğ kremayı bir çırpma kabına alın. Katılaşana kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta frambuaz ve şekeri iyice çırpın ve kremaya ilave edip spatula ile hafif karıştırın. 4 Servis için alt tabanı servis tabağına koyarak üzerine krema sıkın, sonra sırayla pavlova ve krema olarak katları oluşturun. En üste yeniden bir ölçü krema sıkıp üzerini meyveler ve kocaman kırılmış Antep fıstığı ile süsleyin. Orman meyveli ve Antep fıstıklı pavlovanızı hemen servis yapın.
Creme Fraiche taze krema yapımı
Steril edilmiş bir kavanoza kremayı boşaltın. İçine kefiri Ya da ayranı ilave edin, kapağını kapatıp yavaşça çalkalayın. Oda sıcaklığında 21-27 derece aralığında 24 saat bekletin. Odanın ısısı 20 derecenin altında ise kavanozu bir mutfak havlusuna sarıp bekletin. Bekleme süresinin sonunda Yoğurt kıvamına gelince kremayı buzdolabına kaldırın ve kullanmadan önce 12-24 saat arası bekletin.
Creme Fraiche taze krema buzdolabında 10-12 gün bozulmadan gizleyebilir, çorba, tatlı, pasta gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
Nefis narlı ve ahududulu pavlova tarifi için tıklayın.