Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Orman Meyveli Trileçe

Orman Meyveli Trileçe

Tarifin Hikayesi

Orman Meyveli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak beceriksiz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuzlu
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım akarsu bardağı ılık su
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti (yarım su bardağından azıcık fazla sütle çırpıyoruz)
  • 2 paket orman meyveli sos

Orman Meyveli Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Önce paketin üzerindeki tarife tarafından orman meyveli sosumuzu hazırlıyoruz.
  2. Ben pakette yazar miktardan azıcık daha eksik su ekliyorum ve ekşi olması için biraz limon sıkıyorum.
  3. Sosumuzu hazırladıktan sonradan ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  4. Kekimiz için yumurtaları sarı ve beyazlarına ayırıyoruz.
  5. Beyazları tuz ile en ince ayrıntısına kadar köpürene dek ( zıt çevirdiğimizde kaptan düşmeyecek şekilde) çırpıyoruz.
  6. Öteki kapta yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
  7. Karışıma elenmiş un, su ve kabartma tozunu ekleyerek sadece karışana dek çırpıyoruz.
  8. Bu aşamadan sonra mikseri kaldırıyoruz.
  9. Unlu karışıma yumurta aklarını ekleyip bir spatula yardımıyla söndürmeden alttan üste içten karıştırıyoruz.
  10. Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcuma yayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmelisiniz.
  12. Kekimiz piştikten sonradan fırının kapağını aralayıp ilk sıcaklığını atmasını sağlıyoruz.
  13. Sütlü şerbeti için malzemelerimizi karıştırıp ocağa alıp kaynatmadan yalnızca ılınmasını sağlıyoruz.
  14. Ilınan karışımı birincil sıcaklığını atmış kekimize üzerini çatalla delerek döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  15. Kekimiz soğurken kremşantimizi hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  16. Kekimiz en ince ayrıntısına kadar soğuduktan daha sonra kremşantimizi yayıyoruz.
  17. Son olarak orman meyveli sosumuzu yayıyoruz.
  18. Dilerseniz üzerini kremşanti yada süsleme sosu ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın