2 bardak vişne suyu (Yoksa 2 bardak suyla da yapabilirsiniz)
1 bardak soğuk süt
1 paket krem şanti
3 adet muz
Orman Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak pastamızın kekini hazırlayalım.Şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım. Yağ ve suyu ekleyip karıştıralım. Diğer malzemeleri eleyerek ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim, yağlı kağıt serili tepsimize boşaltalım ve 160 derece fırında pişirelim.
Bizde bu sırada sos ve kremasını hazırlayalım pişen keki soğumaya bırakalım iyice soğusun ki ortadan ikiye ayırırken dağılmalar olmasın.
Kreması için tenceremize şeker, un, nişastayı alalım topaklanmaması için iyice ocağın altını açmadan karıştıralım.
Ocağın altını açıp ilk 1 bardak süt ile karıştıralım topaklanmayı önleyelim ve geri kalan 3 bardak sütü de ilave edelim. Kıvam alana kadar bırakmadan karıştıralım.
Kıvam alan kremaya vanilya ve tereyağını ekleyelim, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Üzerinin kaymaklanmaması için 2-3 kaşık üzerine süt gezdirelim ve soğumaya bırakalım.
Sos için tencereye vişne suyunu ekleyelim sosları dökelim kıvam alana kadar karıştıralım ve sosu da soğumaya bırakalım.
Krem şantiyi hazırlayalım ve sıkma torbasına alalım.
Soğuyan keki ilk ortadan ikiye ayıralım.
Ayırdığımız parçaları da enlemesine ikiye ayıralım.
Keklerin alt kısımlarını sunum tepsimize alalım.
Muzları ince ince doğrayalım ilk kremanın yarısını kekin üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirelim
Doğradığımız muzları kremanın üzerine yerleştirelim ve üzerine sosun yarısını gezdirelim, dağıtalım.
Kekin ayırdığımız üst parçalarını da üzerine kapatalım ilk kremayı.
Daha sonra krem şantiyi üzerine sürelim her yerini kaplayalım.
Pastanın 4 köşesini sıkma torbasının aparatıyla küçük küçük şekillerle krem şantiyle çevreleyelim.
Kalan meyveli sosu ortasına dökelim ve yayalım. Tadıyla görüntüsüyle enfes bir pastamız hazırrr. Yapmanızı tavsiye ediyorum çok ama çook beğeneceksiniz. Eğer ki yapımını izlemek isterseniz youtube dan nilgünsel tatlar kanalımdan orman meyveli pasta videosuna bakabilirsiniz. Yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun. Bir sonra ki tarifte görüşmek üzere