Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Dolgusu için karışık orman meyvelerini geniş bir tavaya alın. Esmer şeker, limon suyu ve tereyağını ilave edip meyveler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan iri kare parçalar kesin. Arasına orman meyveli harçtan koyup birkaç parça damla çikolata ilave edin ve mantı şeklinde köşelerinden birleştirerek kapatın. Orman meyveli mantıları kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerine karamel sos gezdirin. Pudra şekeri serperek ılık servis yapın. Afiyet olsun.