Orman Meyveli Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı kaynar su
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
3,5 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
100 gram bitter çikolata
2 paket kakaolu krem şanti
2 su bardağı süt
Orman meyveleri yada dilediğiniz başka meyvelerde olabilir, isterseniz başka şekilde de süsleyebilirsiniz ☺️
Orman Meyveli Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak pandispanyamızı yapmakla başlayalım, gerekli malzemeler oda sıcaklığında olmalı ve kek hamurunu hazırlamak için kullanacağımız malzemeler kuru olmalı.
Önce yumurta sarılarını ve beyazlarını tek tek ayıralım, beyazlara asla sarısından karışmamalı yoksa pandispanya kabarmaz.
Yumurta beyazlarını bir misker yardımı ile biraz köpürttükten sonra bir fiske tuz ekleyip en az 5 dakika güzelce köpürene kadar çırpalım.
Yavaş yavaş şeker ekleyerek ( şekerin yarısını kullanın diğer yarısını sarısında kullanacağız ) çırpma işlemini kesinlikle yapın en az 5 dakika ☺️.
Şimdi yumurta sarılarını alıp biraz çırpalım yavaş yavaş şekerimizi ilave ederek, daha sonra kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin, ( şekerin erimesi için ).
Başka bir kabın içine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarımızın içine köpürttüğümüz beyaz yumurtadan yavaş yavaş katıp bir spatula ile karıştıralım, acele etmeyin.
Diğer yandan da unu eleyerek karıştırmaya devam edelim.
Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırdıktan sonra ayarlanabilir kek kalıbını yağlı kağıtla güzelce saralım ve hamurumuzu dökelim ( kalıp boyutu 20 cm geçmesin ).
Daha önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 -50 dakika kadar güzelce pişirelim, pişme süresi fırından fırına değişebilir kontrollü olun.
Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın en az 3 saat, dinlendikten sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve bir gece buz dolabında dinlendirin.
Kekinizin kolay kesilmesi için, keki bıçakla önce kenarlarından kesin ve ortasını da ip yardımı ile kesin, 4 kat olucak şekilde.
Şimdi pastamızın kremasını hazırlayalım, öncelikle tencereye sütümüzü şekerimizi unumuzu ve nişastayı yumurta sarılarını koyup karıştıralım, ocağa alıp tenceremizi orta ateşte muhallebiyi pişirelim.
Muhallebimiz katılaşınca vanilyamızı ekleyip biraz daha karıştıralım.
Muhallebi piştikten sonra ocağımızın altını kapatıp tereyağ ve çikolatamızı ekleyip güzelce karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Güzelce soğuyan kremamıza krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpalım.
Kremanız çok katılaşırsa açılmazsa süt yardımı ile kıvamını yumuşatabilirsiniz ama az ekleyin.
Şimdi pastamızı yapmaya başlayalım, pandispanyamızın en süt kısmını pastamızın en alt tabanında kullanacağız, pandispanyayı yumurta fırçası yardımı ile süt ile ıslatalım.
Bir sıkma torbasına aldığımız kremayı pandispanya ya sürelim, kenarlarda 1 cm boşluk kalsın.
Kremadan sürdükten sonra istediğiniz meyveleri küçük küçük kesip krema sürdüğünüz pandispanyanın ortasına koyun.
Üstüne tekrar krema sıktıktan sonra yayın kremayı, çok diğer katları da bu şekilde yaptıktan sonra pastamızın dışı için krem şantimizi bir spatula ile güzelce sürelim .
Pastanın her yerine, pastanızın üstünü de istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz (orman meyvesi kullanacaksanız dikkatli olun orman meyveleri bir zaman sonra erimeye ve su vermeye başlıyor bu durumu yaşamak istemiyorsanız pasta jölesi kullanilabilirsiniz ).
Pastanızı buzlukta bir saat dinlendirdikten sonra bir günde buz dolabında dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz