Orjinal Tadında Hırpalama Dondurma Uzadıkca Uzayan Lezzet
Orjinal Tadında Hırpalama Dondurma Uzadıkca Uzayan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 kutu akışkan krema
1 kutu vanilya
1 su kadehi şeker
1 yemek kaşığı toz saf salep tek içimlikte olur
Orjinal Tadında Hırpalama Dondurma Uzadıkca Uzayan Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütü bir tencereye dökün üzerine krema vanilya şeker ve salepi döküp iyice karıştırın.
Ocağın altını açın kaynayana kadar devamlı karıştırın.
Kaynayınca ocağın altını kapatın.
Soğuyunca bir kaba aktarıp buzluğa kaldırın. tencereylede buzluğa koyabilirsiniz sırça kap ile koymayın hırpalarken güç oluyor
2 saat sonra çıkarıp blendırla çırpın tekerrür dolaba koyun. Bu harekâtı 3 kere yineleyin. Bu harekâtı buz haline dönüşmemesi için yapıyoruz.
Hafif hafif kıvam almaya başlayacaktır. Tamamen donduktan sonra çıkarıp boş maden suyu şişeyiyle hırpalamaya başlayın dövdükce yavaş yavaş eriyip uzamaya başlayacak. Ne kadar çok vurursanız okadar fazla uzar ve kıvam alır.
En son kesme dondurma biçiminde isterseniz boş süt kolisini yan kesip hırpaladığımız dondurmayı pakete koyun. 2 saat daha dolapta donması için bekletin çıkarıp keserek tüketebilirsini afiyet olsun.