Kreması için; tüm malzemeyi bir kap içinde çırpın.
Süzgeçten geçirerek tencereye dökün ve ocakta kesintisiz karıştırarak kaynamasını ve kıvam almasını sağlayın.
Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve üzerini streçleyin.
Tamamen soğuduğunda mikserden geçirin, kremayı bir sıkma torbasına doldurun veya kaşıkla da bu harekâtı yapabilirsiniz.
10 dakika ılındıktan sonra içine tereyağını ilave edip karıştırın ve tekerrür streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyin.
Çikolata sosu için tencerede tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirin.
Kıvam alınca kenara alıp içine tereyağ ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Arada bir karıştırarak soğutun. Sonra hamuru için tencerede su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın.
Hiç beklemeden unu ilave edip karıştırın hemen hamur haline gelecektir. Kısık ateşte 3 dakika süresince kaşık ile eze eze hamuru pişirin.
Direk bir kaba boşaltarak mikser ile çırpın. Elinizi yakmıyorsa içine teker teker yumurtaları kırın ve vanilini ilave edin iyice yedirin.
Sıkma torbasına doldurup, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı biçimde ufak ufak sıkın 160 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırını asla açmayın, açtığınız anda sönecektir sırçadan hakimiyet edin.
İyice piştiğine eminseniz bir tane usulca alıp, bıçakla keserek içini hakimiyet edin ve fırını kapatıp 30 dk. Kadar içinde tutun, sonra çıkarın.