Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Orjinal Dondurma Gözdeniz Olacak

Orjinal Dondurma Gözdeniz Olacak

Tarifin Öyküsü

Orjinal Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su kadehi süt ben yarım yağlı kullandım yağlı da kullanabilirsiniz.
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 2 kutu tek içimlik salep
  • 1 kutu akışkan krema 200ml
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1.5 çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta1 yemek kaşığı su ile inceltilecek
  • Yarım su kadehi damla çikolata

Orjinal Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize sütü ve şekeri alalım.
  2. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 5-10 dakika daha altını azıcıkçık kısalım ve kaynamaya vazgeçelim.
  3. Biz de o ara salep ve vanilinimizi bir kaba koyup yarım çay kadehi süt ile iyice inceltelim.
  4. Ardından şekerli süt karışımına ilave edelim ve süratlice çırpalım topak topak olmaması için. Bu harekâtta tamam olunca bir kepçe takviyeyi ile sütü savurarak köpürterek sütün daha kıvamlı olmasını sağlayalım, süt eksilecektir sıradan. ⏳ bu operasyonu 30- 35 dakika yapalım.
  5. Bu harekâtta tamamdır, şimdi soğuması için balkona koyalım. Karışım soğuyana kadar biz de o ara karamelin yapılışına geçelim.
  6. Karamel sosu için ;1 çay kadehi toz şekeri tenceremize alalım eleyip kahverengi renk alana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Şeker tamamen eriyip karamelize olduktan sonra yavaş yavaş bir buçuk su kadehi su ekleyelim korkmayın burada şeker sertleşir.
  8. Takribî 4-5 dakika sonra kendiliğinden akışkanlaşacak ve su ile bir kıvam alacaktır, ara gizeme de su ile karıştıralım ve birleşmelerini sağlayalım.
  9. Şimdi bir tatlı kaşığı nişastamızı ve 1 yemek kaşığı su ile inceltirim karamel sosu ekleyelim ve karıştıralım.
  10. Tarifin her düzeyini resimlerde görebilirsiniz. Kaynayıp köpük köpük koyulacaktır, tahta kaşık ile ortasından geçelim iz vazgeçtiğinde kıvamı tamamdır.
  11. 4-5 dakika daha ocakta kalsın sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçebiliriz.
  12. Soğuyan sütü karışımı derin bir kaba alalım ayrı bir kapta akışkan krema ve krem şantiyi koyulaşana kadar çırpalım.
  13. Bu karışımı sütlü karışıma ekleyelim yeniden mikser ile 3-4 dakika daha çırpalım hoşça birbirine karıştıralım.
  14. Vanilyalı sade dondurmamız hazırdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın