Üstüne yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek hoş bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım.
Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştıralım.
Tatlımızı 10 dakika dek daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlımızın üstüne soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim. Eğer kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
Üstüne supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Sağlık olsun.
Tatlınızın pürüzsüz olması için güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
Evlerinizde yemediğiniz keklerinizi değerlendirmek için uygun yöntemlerden bir tanesidir supangle tatlısı. Eğer kekleriniz sertleşmişse süt ile hafif ıslatarak yumuşatabilirsiniz.
Tatlınızı buzdolabında ne değin çok durdurursanız o kadar nefis olacaktır.
Tatlınızı çikolata rendesi ile yada muz, çilek gibi meyvelerle ve antep fıstığı fındık kırığı, ceviz gibi kuru yemişlerle de süsleyebilirsiniz.
Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 291 kaloriye denk gelmektedir.