Malzemeler
Şerbeti için
Şeker tadında bir bayram için tatlınızı kendiniz hazırlamaya ne dersiniz? Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya vazgeçin.
Margarini eritip bir kaba alın. Ayçiçeği yağı ve suyi ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek azar azar ilave edin. Hamurun üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile açın. Orta kısımda 2 cm ’lik boşluk vazgeçerek kenarlardan verev olarak aralıklı 4-5 kesik yapın. Orta kısmına fındık yerleştirin ve kenardaki parçaları üst üste gelecek biçimde kapatarak örgü biçimi verin.
Tatlıları yağlanmış tepsiye dizip 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine soğuk şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.