Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,18
  • BIST
    %1,94
Oraletli Hafif Tatlı

Oraletli Hafif Tatlı

Oraletli Hafif Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Sütlü krema için

  • 10 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 kutu kakaolu petibör bisküvi

Oraletli krema için

  • 10 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı oralet Rastgele bir toz içecek kullanabilirsiniz

Oraletli Hafif Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sütlü kremayı hazırlamak için nişasta ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın.
  • Üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık takviyesiyle karıştırarak nişastayı ezin.
  • Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayıncaya kadar pişiltihap ve ocaktan alın.
  • Ilık hale gelmesi için en az 10 dakika bekleyin. Diğer taraftan, orta boy ve kenarları en az 5 cm yüksekliğinde olan sırça ya da porselen kalıbı suyla çalkalayın.
  • Ilık haldeki sütlü kremayı kalıba aktarıp üzerini spatula ile düzeltin. Kakaolu bisküvileri aralarında az aralık vazgeçerek üzerine dizdikten sonra buzdolabında bekletin.
  • Oraletli kremayı hazırlamak için su ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarın.
  • Toz şeker ve oraleti ilave edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık takviyesiyle karıştırın. Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiltihap.
  • Kaynamaya başlayan oraletli kremayı ocaktan alın. Ilık hale gelmesi için bir kenarda en az 10-15 dakika bekletin.
  • Arada sırada karıştırarak kabuk bağlamasını yasaklayın. Ilık haldeki kremayı yakın mesafeden bir kepçe takviyesiyle bisküvilerin üzerine yavaş yavaş aktarın.
  • Tekerrür üzerini düzeltip buzdolabına alın. En az 4-5 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın