2 çay bardağı oralet Rastgele bir toz içecek kullanabilirsiniz
Oraletli Hafif Tatlı Nasıl Yapılır?
Sütlü kremayı hazırlamak için nişasta ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın.
Üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık takviyesiyle karıştırarak nişastayı ezin.
Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayıncaya kadar pişiltihap ve ocaktan alın.
Ilık hale gelmesi için en az 10 dakika bekleyin. Diğer taraftan, orta boy ve kenarları en az 5 cm yüksekliğinde olan sırça ya da porselen kalıbı suyla çalkalayın.
Ilık haldeki sütlü kremayı kalıba aktarıp üzerini spatula ile düzeltin. Kakaolu bisküvileri aralarında az aralık vazgeçerek üzerine dizdikten sonra buzdolabında bekletin.
Oraletli kremayı hazırlamak için su ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarın.
Toz şeker ve oraleti ilave edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık takviyesiyle karıştırın. Kremayı kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiltihap.
Kaynamaya başlayan oraletli kremayı ocaktan alın. Ilık hale gelmesi için bir kenarda en az 10-15 dakika bekletin.
Arada sırada karıştırarak kabuk bağlamasını yasaklayın. Ilık haldeki kremayı yakın mesafeden bir kepçe takviyesiyle bisküvilerin üzerine yavaş yavaş aktarın.
Tekerrür üzerini düzeltip buzdolabına alın. En az 4-5 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.