Hamuru için
Hamuru açmak için
İç harcı için
Üzeri için
Şerbeti için
Yumurta sarılarını büyük bir hamur yoğurma kabında hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ilave edin ve iyice karıştırın. Usulca unu ilave edip karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye dağılın. Her bezeden ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi nişasta ile ince açın ve yufkanın her yerine ceviz serpin. Dikkatli bir biçimde hamuru tekerrür oklavaya sarın ve iki elinizle karşılıklı uçlardan yakalayıp ortaya doğru büzün. Biçimini bozmadan oklavadan çıkarıp dörder cm aralıklarla kesip yağlanmış fırın tepsisine boşluk vazgeçmeden dizin. Fırını 190 derecede ısıtın. Tereyağını bir tencerede köpürene kadar eritin. Üzerinden köpüklerini alın ve sıcak olarak hamurların tamamını kaplayacak biçimde dökün. Evvelden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Tepsinin üzerine kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.