Yumurtaları ve şekeri bir kabın içerisine alıyoruz köpürene dek çırpıyoruz.
Arkasından sırasıyla akıcı yağ yoğurt ve vanilyayı ekleyip baştan karıştırıyoruz.
1, 5 bardak unu ve kabartma tozunu eleyerek tüm malzemeyi ayrıntılarıyla çırpıyoruz.
Keki pişireceğimiz kalıbı tereyağı yada margarinle yağlıyoruz isteğe ast olarak susam serpiyoruz ben tekrar tekrar koyarım tavsiye ederim fazla yakışıyor.
Hazırladığımız kek harcını kalıba döküyoruz üzerine tahinide yavaş yavaş gezdiriyoruz bir kürdan yada pipet yardımıyla ileri geri girift desenler veriyoruz.
Derin bir tencerenin içine kalıbı koyuyoruz ve hamurunun hizasına dek su koyuyoruz ocağın yanma durumu önce su kaynaya kadar çabuk kaynadıktan sonradan gayet kısık derecede pişiriyoruz ağzı kapalı olarak.
Bir kürdan yardımıyla piştiğini kontrol ediyoruz kürdan temiz olarak çıkarsa hemen kalıbı çıkarıyoruz artı kalırsa ıslanma yapabilir kalıbı tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz.
Keki soğuduktan sonra servis yapın. Buharda piştiği için soğumazsa kesmesi şiddet oluyor.