Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Nutella Dolgulu Muffinler

Nutella Dolgulu Muffinler

Nutella Dolgulu Muffinler Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 tatlı kaşığı nutella (herhangi bir sürülebilir çikolata)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı  maden suyu (oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su bardağı  akıcı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı  toz şeker
  • 3 su bardağı  un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma  tozu
  • 1/2 (yarım) silme çay kaşığı  karbonat

Nutella Dolgulu Muffinler Tarifi Yapılışı

  1. Streçle kaplanmış bir tabağın üstüne, nutella birer tatlı kaşığı  Porsiyonlarsak buzluğa alınır.
  2. Yumurtalar ve şeker, köpürüp krema kıvamına gelene değin tamamen çırpılır.
  3. Sıvıyağ ve maden suyu da eklenip özet olarak karıştırılır. Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve karbonat birleştirilip, hamurun üzerine elenir.
  4. Spatula yardımıyla akıcı ve katılar birbirine yedirilir (çok artı karıştırmamak kayda değer, hamur homojen edinmek zorunda yok, içerisinde minik parçacıklar kalabilir).
  5. Muffin kalıplarının içerisine kağıt yerleştirilir ve hamurun yarısı 12 adet kalıba paylaştırılır.
  6. Buzluktan çıkarılan nutellalar zıt çevrilerek(düz olan tabanı yukarı, sivri kısımları aşağıda bakacak) üzerlerine bastırmadan kalıplara yerleştirilir.
  7. Kalan hamur, çikolataları kapatacak şekilde paylaştırılarak, önceden 160 derece fanlı ayarda ısıtılmış fırına verilir.
  8. Yaklaşık 35 dk(kontrollü gidilmeli) sonunda, ayrıntılarıyla kabarıp, üzeri altın sarısı olduğunda fırından alınır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın