12 tatlı kaşığı nutella (herhangi bir sürülebilir çikolata)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı maden suyu (oda sıcaklığında)
1/2 (yarım) su bardağı akıcı yağ
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 (yarım) silme çay kaşığı karbonat
Nutella Dolgulu Muffinler Tarifi Yapılışı
Streçle kaplanmış bir tabağın üstüne, nutella birer tatlı kaşığı Porsiyonlarsak buzluğa alınır.
Yumurtalar ve şeker, köpürüp krema kıvamına gelene değin tamamen çırpılır.
Sıvıyağ ve maden suyu da eklenip özet olarak karıştırılır. Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve karbonat birleştirilip, hamurun üzerine elenir.
Spatula yardımıyla akıcı ve katılar birbirine yedirilir (çok artı karıştırmamak kayda değer, hamur homojen edinmek zorunda yok, içerisinde minik parçacıklar kalabilir).
Muffin kalıplarının içerisine kağıt yerleştirilir ve hamurun yarısı 12 adet kalıba paylaştırılır.
Buzluktan çıkarılan nutellalar zıt çevrilerek(düz olan tabanı yukarı, sivri kısımları aşağıda bakacak) üzerlerine bastırmadan kalıplara yerleştirilir.
Kalan hamur, çikolataları kapatacak şekilde paylaştırılarak, önceden 160 derece fanlı ayarda ısıtılmış fırına verilir.
Yaklaşık 35 dk(kontrollü gidilmeli) sonunda, ayrıntılarıyla kabarıp, üzeri altın sarısı olduğunda fırından alınır.