Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %0,00
Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası

Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası

Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 litre sıcak su
  • 500 ml tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
  • 1.5 su kadehi mantı
  • 1.5 su kadehi haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etini küp biçiminde doğrayıp soğan ile beraber soteleyin. Salçaları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu, sıcak suyu ilave edin ve kaynamaya vazgeçin. Kaynayınca tuz ilave edin. Mantılarla nohutu ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber, pul biber ve nane ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın