Malzemeler
Üzeri için
Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ilave edip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kocaman doğranmış tavuk etlerini ve domatesleri ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kabağı yıkayıp kabuğunu kazıyın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yarım ay biçiminde doğrayıp tencereye ilave edin. Üzerine sıcak su dolaştırıp kısık ateşte etler ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohutları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını ufak bir tavada eritip nane ilave edin. Yağı yemeğin içine ilave edip hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.