Brüksel lahanalarını yıkayıp buğuda haşlayın. Havucun kabuğunu cettikten sonra çubuk biçiminde doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
Tereyağı ile bademleri ufak bir tavada kavurun. Biberlerin çekirdeklerini arınıp kalın doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurun.
Havuçları ilave edip 5-6 dakika soteleyin. Brüksel lahanası, haşlanmış nohut, biber, tuz, karabiber, pul biber ilave edip yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alarak ılınmaya vazgeçin.
Kıyılmış dereotunu ilave edip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Kavrulmuş bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, brüksel lahana salatası tarifini de sınayabilirsiniz.