Akşamdan suda nemlendirip beklettiğiniz nohutları zerdeçallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
Kabuğunu cettiğiniz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
Küp doğradığınız patatesi de ilave edip 10 dakika daha kavurun.
En son yarım ay biçiminde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su kadehi sıcak suyu, tuzu ve nohudu ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım çay kadehi sızma zeytinyağını yemeğin üzerine dolaştırın. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya vazgeçin.