Tavuk göğüs etini tencereye alın. 8 su kadehi suyu ilave edip tuz serpin ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekerrür haşlama suyuna ekleyin.
Kereviz ve patatesleri ceddip yıkayın. Havucu arının. Sebzeleri minik küpler halinde doğrayın.
Kaynamakta olan tavuk suyuna ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Soğanları ceddip minik minik doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan çorbaya azar azar döküp devamlı karıştırın.
Sarımsakları ceddip ezin. Yumurta sarısı, sirke ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Çorba suyundan birkaç kaşık ilave edip ılıtın.
Devamlı karıştırarak nezaketi çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatın.
Afiyet olsun.
Aromatik bir tat istiyorsanız, kremalı sebze çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.