Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını sürükleyen etleri geniş bir tencereye alın.
Üzerine kocaman doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
Daha sonra sırasıyla kocaman doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ahlakı için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek nezaketi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz nezaketli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan erişebilirsiniz.