Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kuzu gerdan eti
  • 4~5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 litre sıcak su
  • 2~3 havuç
  • 4 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze rezene

Ahlakı için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu

Nezaketli Kuzu Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını sürükleyen etleri geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine kocaman doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Daha sonra sırasıyla kocaman doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ahlakı için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek nezaketi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
  • İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz nezaketli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın