Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %-1,44
  • BIST
    %0,12
Neşeli Eti Cin Tart Kek

Neşeli Eti Cin Tart Kek

Keyifli Eti Cin Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı taze bıkkın portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 6 yemek yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Kahverengi pasta süsü

Keyifli Eti Cin Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker ve yumurtayı köpürene dek mikserle çırpalım, yoğurt ve akışkan yağ ilave edip çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Gerisinde vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım, unu eleyerek ağır ağır ekleyip karıştıralım pürüzsüz bir kek harcı elde edelim.
  3. Margarin ile yağlanmış tart kek kalıbına dökelim.
  4. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
  5. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika daha sonra kalıptan çıkararak soğumaya bırakalım, portakalları sıkıp suyunu tülbentten geçirerek tencereye alalım,.
  6. Toz şeker, nişasta, su ve vanilya’yı ekleyerek karıştıralım ve ocağa alıp pişirelim.
  7. Piştikten daha sonra nadiren karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım ve kekin üstüne dökelim oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  8. Soğuduktan daha sonra pasta süsü ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletelim ve dilimleyip servis edelim. 🌹 sağlık durumu olsun. 🌹.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın