Nescafeli Parfe (Dondurma Yerine Serinletici Lezzet)
Nescafeli Parfe (Dondurma Yerine Serinletici Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker (75 g)
2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
2 su bardağı süt
1 paket kakaolu bisküvi (100 g)
1 kutu krem şanti ( 2 poşet)
Fındık ya da ceviz kırığı
Nescafeli Parfe (Dondurma Yerine Serinletici Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Krem şantiyi 1, 5 su bardağı sütle çırpıp hazırlayın.
Kalan yarım su bardağı sütte nescafe ’yi karıştırarak eritin. (kahve seviyorsanız kahveyi dolu dolu koyun).
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri 3-4 dk boyunca çırpın.
Krem şanti, nescafe ve yumurta karışımlarını birbirine ekleyin ve mikserle karıştırın.
Diğer yandan kakaolu bisküvileri elinizle ufalayın. ( bardağın altıyla da yapabilirsiniz) fakat un gibi de olmasın. Minik tanecikler halinde kalsın. Ağza geldiğinde hoş oluyor ☺️.
Ufalanmış bisküvi kırıklarını ve varsa fındık veya ceviz kırıklarınıda karışımın içine dökerek kaşıkla karıştırın. Streç film veya folyo serilmiş çukur kaba dökün.
Buzlukta 1 gece bekleterek servis yapabilirsiniz. Malzeme sıvı olduğu için anca donuyor.