Merhaba sizlere E-Tarifler ekibi olarak Negrolu Kurabiye Tarifi sunuyoruz. Uzun zamandır yerine getirmek istediğim bir tarifti, bu güne kısmetmiş. Evde nedense bu tip hamur işleri böylece rağbet görmez. Pek fakat ara sıra yaparım günlerce kalır. Lakin dün yaptım, tabakta kırıntı dahi kalmamıştı çağırmak ancak sevilmiş. Aileden tasdik çıktığına göre sizlerlede paylaşabiliriz 🙂 Daha önce fakat tariflerimde oysa giriş yazımda da bahsetmiştim, önce evde dener sonradan sizlerle paylaşırım.
Negrolu Kurabiye boyut olarak birazcık büyük oluyor, ortadan ikiye bölerek servise sunuyorum, görsel olarakta daha şık duruyor. Süpriz kurabiye olarakta bilinen bu tarifi kabul günlerinize yapabilirsiniz. 5 çayının yanında yaptığınız, hamur işi ve tatlılarınızın yanında güzel bir altarnatif olarak düşenebilir.Kolay gelsin…
250 gram, tereyağı
2 tane yumurta
1 akarsu kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker+yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı, damla çikolata
Yarım tatlı kaşığı, tuzlu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
17 tane negro bisküvi
Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alalım üstüne şekerleri ekleyelim krema kıvamına gelene değin çırpalım.
Üstüne vanilya ve yumurtaları ilave edelim çırpmaya devam edelim.
Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayalım, yavaşça harcın içine katalım ve yoğuralım. Damla çikolataları ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelen (kulak memesi kıvamında) hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım yassılatalım içine negro koyalım, hamurdan başka bir parça alalım aldığımız parça ile negronun üzerini kapatalım ve hamuru yuvarlayalım. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayalım.
Hazır olan kurabiyelerimizi 170 derecelik ısıda 15 dakika pişirelim. Ilık servise sunalım.
Sağlık olsun…