Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-1,14
  • BIST
    %-0,37
Nefis Sardalya Kızartması

Nefis Sardalya Kızartması

Nefis Sardalya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram sardalya
  • 1 su kadehi un
  • 1/2 yarım su kadehi galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Akışkan yağ

Nefis Sardalya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sardalyaların hoşça içi arınılır ve yıkanır.
  2. Süzgeçte iyice süzüldükten sonra un, galeta unu, tuz ve baharatları bir kabın içinde karıştırıyoruz.
  3. Balıkları tek tek unlayıp başka bir kaba alıyoruz.
  4. Bir tavanın içine yeteri kadar akışkan yağ koyup kızmasını bekliyoruz.
  5. Kızan yağın içine balıkların önlü arkalı hoşça kızartıyoruz.
  6. Kızaran balıkları yağını süzmesi için havlu kağıdın üzerine koyuyoruz.
  7. Balıkları isterseniz limon sıkıp servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın