2.5 su bardağı dek un (kalitesine göre ayarlayabilirsiniz)
1-2 limon kabuğu (bir limonun suyu da içine sıkılır)
İsteğe göre ceviz ya da fındık
1 su bardağı pudra şekeri
5-6 yemek yemek kaşığı limon suyu (boza kıvamında olması gerekiyor akışkan olmaması gerekli yoksa kek emer koyu kıvam olacak şekilde pudra şekeri ilave edebilirsiniz)
Leziz Limoni Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker beyaz köpük olana dek çırpılır.
Ardından akışkan yağ, süt ve kuru malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir.
Limon kabuğu ve bıkkın suyu hamura eklenir.
En son un kontrollü bir şekilde eklenir.
Yağlanmış kek kalıbına hamur dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 50-55 dk pişirilir. (fırın sıcaklığı ve süresi size kalmış fırına tarafından değişim gösterebilir).