Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Nefis Konut Poğaçası Tarifi

Nefis Konut Poğaçası Tarifi

Her an elinizin altında bulabileceğiniz malzemelerle yapabileceğiniz kolay, pratik ve bir o kadar da çok lezzetli  bir poğaça tariflerinden birini vermek istiyoruz sizlere. Şimdiden afiyet olsun…

Nefis Konut Poğaçası için malzemeler

3 Koli kabartma tozu,

2 Su kadehi yoğurt,

1 Su kadehi akışkan yağ,

1 tatlı kaşığı tuz.,

Un.

İç Malzeme;

Patates, peynir, zeytin veya kıyma isteğe göre.

Üzeri için;

1 Yumurta sarısı, çörek otu veya susam. konutta çörek otu ve susam bulamadığım için ben kullanamadım :

Nefis Konut Poğaçası

Yoğurma kabımızın içerisine kabartma tozlarımızı, yoğurt , yağ ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz. Un ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu yumuşak ama elimize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yeteri kadar un ilave  ederek yoğuruyoruz.İstediğimiz kıvama gelen hamuru yarım saat dinlenmeye vazgeçiyoruz. Bu arada iç malzememizi hazırlıyoruz. İsteğe göre patatesli, peynirli ve ya zeytinli. Biz peynirli poğaça sınadık son derece hoş oldu. Dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine iç malzememizi koyuyoruz. Fırın tepsimize diziyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otumuzu serpiyoruz. Evvelden 170 derecede ısıtılmış fırınımıza yerleştiriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Size bir de başka bir poğaça tarifi vermek istiyorum. Ötekisinden farkı içinde yumurta ve margarin olması. Bu iki alternatiften hangisini isterseniz.

Malzemeler:

3 Su kadehi un,

1 Su kadehi yoğurt,

Yarım su kadehi ayçiçek yağı,

1 Koli kabartma tozu,

150 Gram margarin,

2 Adet yumurta,

Siyah zeytin Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş

Susam ve ya çörekotu.

Yapılışı;

3 Kadeh unun yarısını karıştırma kabına alıyoruz. Yoğurt, ayçiçek yağı, margarin ve kabartma tozunu unun üzerine döküyoruz. İki yumurtanın yalnızca 1 sarısını ayırıp üzeri için ayırıyoruz  değişiklerini malzemelerin içine ilave ediyoruz. Zeytin tuzlu olduğu için hamura fazla tuz ilave etmiyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kulak memesinden azıcık yumuşak bir kıvama gelinceye kadar un ilave ederek yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde hamurumuz hazır demektir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde açıyoruz. Evvelden çekirdeklerini ayıklayıp ayrıldığımız zeytinleri isteğiniz ölçüde hamurun içine koyuyoruz. İki ucunu birleştirerek istediğiniz biçimi verip fırın tepsimize diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını poğaçalarımızın üzerine sürüyoruz. Üzerlerine susam ve çörek otunu serptikten sonra evvelden 170 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz. Takribî 40 dakika sonra poğaçalarımız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın