Şekerle yumurtaları krema kıvamı alana dek çırpıyoruz.
İçine önce sütü, akıcı yağı ve cevizi koyup karıştırdıktan daha sonra bir elek yardımıyla unları, kabartma tozlarını ve vanilyayı karışık sırayla karıştıra karıştıra ekliyoruz. (Hafif koyu bir kek karışımı olmalı. Unların marka ve kıvamları çeşitlilik göstereceği için un ölçülerinde değişim olabilir. gitgide eklemekte menfaat var. )
En son tarçın, zencefil ve karanfili ekliyoruz.
Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına koyup, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında takriben 30 dk, kabarıp üstü kızarana dek pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonradan 5 dakika kadar dinlendirip kalıptan çıkarıyoruz.
Soğuyunca pudra şekeri ve beyaz çikolata ile süslüyoruz. (beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üstünde gezdirebilir ya da hazırlanmış beyaz çikolata soslarından kullanabilirsiniz. )
1 dilimi bile doyurucu olan bu kek, sabahları kahvaltı yapma fırsatı bulamayanlar için de kurtarıcı olacaktır 😉 sağlık durumu olsun! 😘.