İlk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, akışkan yağ ilave edilerek tekerrür çırpıyoruz.
Karışıma kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturuyoruz.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, takribî 35 dakika pişiriyoruz.
Sosumuz için ufak bi tencereye 1 su kadehi süt, yarım su kadehi akışkan yağ, yarım su kadehi şeker ve 2 yemek kaşığı kakaomuz koyularak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp ılımaya vazgeçiyoruz.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra başka bir deyişle 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
Kekin sosu hoşça sürüklemesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis hazır.