3/4 bir yarım+bir çeyrek su bardağı toz şeker bir kadeh daha 3/4 bir yarım+bir çeyrek su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak eksik un
Şart değşehir ama dilerseniz damla çikolata, kırmızı meyve vişne, ahududu
Nefis Browni Tarifi Yapılışı
Çikolataları ufak ufak doğrayın.
Tereyağını kısık ateşte eritin.
Tereyağının içine çikolataları ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.
Yumurta, şeker ve tuzu güzelce homojen olana kadar balon tel çırpıcı ile karıştırın. Lütfen mikserle çırpmayın.
Un ve kakaoyu karıştırın.
Yumurtalı karışıma ilave edip yeniden yavaş yavaş karıştırın.
En son tereyağlı karışımı ilave edin ve yeniden homojen olana kadar karıştırın.
Bir kalıba yağlı kağıt serin.
Karışımı içine boşaltın.
Üzerine damla çikolata, vişne, ahududu gibi meyveler koyup önceden ısıtılmış 170 derece fanlı ayarda pişiltihap.
Alt üst pişirecekseniz 160 derecede pişiltihap.
20- 25 dakika da gördüğünüz kıvamda pişti benim. Daha fazla pişirebilirsiniz akışkan olmasını istemiyorsanız. Ama ne kadar fazla pişirirseniz kek gibi olacak unutmayın.