3 su kadehi şeker isteğe bağlı eksiltip çoğaltabilirsiniz
5 tane karanfil
Hindistan cevizi, damla çikolata, badem, çekilmiş antep fıstığı
Nefis Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle nohut fasulye ve buğdayı dünden nemlendirip pişirin sularını süzüp buzdolabın da bekletin.
Öbür gün hemen yapacaksanız tabiii sonra ki kuru üzüm kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayıp bir derin kaseye alın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve 10 dk bekletip suyunu süzün.
Yarım su kadehi pirinçi yıkayıp süzün ve üzerini geçecek kadar su koyup onuda pirinçlerin uzamasını sağlayan.
Sonra tam malzemeyi yapacağımız tencereye alalım. Sırası ile nohut fasulye buğday kuru incir, kuru kayısı kuru üzüm ve pirinç alalım.
Üzerine bir lt sıcak su koyun ocağın altını orta derece ye ayarlayın.
Sonra bir su kadehi kaynamış sıcak sütü dökün karıştırın.
Sonra şekerini ve tuzunu koyup karıştırın.
Sonra karanfil de bir 5 dk suda kaynatıp suyunu dökün karıştırın ve takribî 20 dk kaynatıp ocaktan alın ve kaselere servis yapın.
Üzerini isteğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet olsun anekdot bademleri bir tencerede üzerlerini geçecek kadar su koyup kaynattım kabukları daha tez ceddilsin diye